2010. 11. 14.

Limoncello Hot Shot

Hozzávalók:
  • 5 cl-es shotos pohár
  • citromhéj a pohár bekenéséhez
  • 2 cl limoncello (olasz citromlikör)
  • 2 cl espresso
  • citromhéj a tejszínbe
  • tejszín
Az 5cl-es shotos pohár falát belül és a peremén citromhéjjal bekenjük. Így felszabadítjuk a citromolaj aromáit. A pohár aljába 2cl limoncellót (olasz citromlikőrt) öntönk. Erre rétegezzük óvatosan, kanál segítségével a forró espressót (2cl). Hideg tejszínbe finomra reszelt citromhéjat teszünk, ezt három részes shakerben krémesre habosítjuk. A tejszínt a kávé fölé tartott kanálra csurgatva rétegezzük az ital tetejére. Rögtön szervírozzuk, egy hajtásra fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...